Την άρνηση της εταιρείας να βοηθήσει το FBI στην έρευνα που διεξάγει για το μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο με 14 νεκρούς και 21 τραυματίες, ανοίγοντας μια τηλεφωνική συσκευή iPhone που βρέθηκε στην κατοχή ενός εκ των δραστών, γνωστοποίησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ.

Όπως μετέδωσε το Reuters ο Κουκ ισχυρίστηκε ότι το αίτημα αμερικανού δικαστή να βοηθήσει την αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία απειλεί την ασφάλεια των πελατών της Apple και «έχει ενδείξεις μακράν της νόμιμης χρήσης».

Η δικαστής του δικαστηρίου του Λος Άντζελες  Sheri Pym δήλωσε την Τρίτη ότι η Apple πρέπει να προσφέρει «τη δικαιολογημένη τεχνολογική υποστήριξη» στους ερευνητές που προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τα δεδομένα σε ένα τηλέφωνο του Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, ενός εκ των δραστών, που έπεσε νεκρός στο σημείο.

Σε επιστολή του προς πελάτες της Apple ο Κουκ αναφέρει ότι το FBI ζήτησε από την εταιρεία να «φτιάξει μια κερκόπορτα για το iPhone

«Η κυβέρνηση ζητά να χακάρουμε τους ίδιους μας τους χρήστες και να υπονομεύσουμε δεκαετίες των δικλίδων ασφαλείας που προστατεύουν τους πελάτες μας – συμπεριλαμβανομένων δεκάδων εκατομμυρίων αμερικανών πολιτών – από χάκερ και εγκληματίες του διαδικτύου», είπε.

«Δεν μπορούμε να βρούμε προηγούμενο για αμερικανική εταιρεία που να έχει αναγκαστεί να εκθέσει τους πελάτες της σε μεγαλύτερο κίνδυνο επίθεσης», τόνισε ακόμη.

 
TAGS