Οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν είναι μονάχα ελληνικό φαινόμενο… Δυναμική παρουσία έχουν και οι παραγωγοί στη Γαλλία, οι οποίοι μάλιστα έσπευσαν να στήσουν μπλόκα σε αρκετούς δρόμους στα δυτικό, το νοτιοδυτικό και το κεντρικό τμήμα της χώρας διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση της τιμής των προϊόντων τους.

«Λε Φολ, βιάσου, τα πράγματα πάνε άσχημα στην ύπαιθρο!», έγραφε ένα πανώ που είχαν στήσει οι αγρότες στο πίσω μέρος ενός τρακτέρ, στα προάστια της Τουλούζης, ζητώντας από τον υπουργό Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ να λάβει γρήγορα συγκεκριμένα μέτρα. «Ένα τσιγάρο = 35 λεπτά· ένα λίτρο γάλα = 28 λεπτά. Βρείτε το λάθος», είχαν γράψει σε άλλο πανώ.

Περίπου 70 τρακτέρ απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούσαν σε εμπορικό κέντρο της πόλης. Οι ιδιοκτήτες τους πέταξαν κοπριά και άχυρα στο χώρο στάθμευσης του εμπορικού κέντρου.

Την ίδια στιγμή, στα δυτικά, εκατοντάδες τρακτέρ ξεκίνησαν την ίδια στιγμή προς την πόλη Ρεν. Εδώ και περίπου έναν μήνα οι αγρότες κινητοποιούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση ζητώντας τη λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστεί η κρίση στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα.

Από την Δευτέρα, άλλοι αγρότες έχουν στήσει μπλόκο σε κέντρο διανομής στην Ιζέρ ενώ ανατολικότερα έχουν αναφερθεί επίσης και αποκλεισμοί δρόμων.