Σοκ προκαλεί η φωτογραφία ενός κοριτσιού μόλις δύο ετών στη Βρετανία που κατέληξε από μηνιγγίτιδα, και έδωσαν στη δημοσιότητα οι γονείς της προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την ανάγκη εμβολιασμού όλων των παιδιών.

Σύμφωνα με το BBC έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών σε κείμενο  - έκκληση για τον εμβολιασμό των παιδιών και ήδη έχουν ανταποκριθεί περισσότεροι από 260.000 άνθρωποι.

Η Faye Burdett, το κοριτσάκι από την πόλη Maidstone στην νοτιοανατολική Αγγλία πέθανε στις 14 Φεβρουαρίου, έπειτα από μάχη 11 ημερών με την ασθένεια.

Η ιστορία της μικρής, την οποία μοιράστηκε με τον κόσμο η μητέρα της Jenny, έχει συγκινήσει τον κόσμο και έχει γίνει ευρέως γνωστή μέσα από τα social media.

Η σοκαριστική φωτογραφία του κοριτσιού είναι λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, όταν πια η σήψη ήταν σε πολύ προχωρημένο επίπεδο.

«Κάνουμε αυτή την καμπάνια στη μνήμη της» είπε η μητέρα του κοριτσιού τονίζοντας πως κανένα παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει στο μέλλον να χάσει τη ζωή του από μηνιγγίτιδα.