Ύποπτοι που συνδέονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού φέρονται να παρακολουθούσαν εργαζόμενο στην πυρηνική βιομηχανία του Βελγίου, αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας.

Όπως επιβεβαίωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία, εντοπίστηκε ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ένας άνδρας ο οποίος «συνδέεται με την πυρηνική βιομηχανία» του Βελγίου, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποίησαν οι αρχές μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Η εισαγγελία δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητα του προσώπου που μαγνητοσκοπούσαν οι ύποπτοι «για τους προφανείς λόγους της ασφάλειας και του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής». Επιπλέον, η Δικαιοσύνη δεν έδωσε πρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με τις «συνθήκες της ανακάλυψης αυτών των πλάνων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Dernière Heure, ο άνδρας που «κατασκόπευαν» οι ύποπτοι είναι ο «διευθυντής του πυρηνικού προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης του Βελγίου».

Το βίντεο, που διαρκεί «περίπου 12 λεπτά» καταγράφει «την είσοδο μιας κατοικίας στη Φλάνδρα», διευκρινίζει η εφημερίδα.

Οι Βέλγοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτές οι εικόνες «καταγράφθηκαν με μια κρυφή κάμερα που είχε τοποθετηθεί σε ένα άλσος, κάτω από άχυρα, κι ότι δύο άνδρες την μάζεψαν, οι οποίοι έφυγαν με ένα όχημα που είχε τα φώτα σβηστά» περιέγραψε η La Dernière Heure.

H κάμερα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των πολλαπλών εφόδων των αρχών στο Βέλγιο όπου οργανώθηκαν οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν είναι δυνατόν να διευκρινιστεί η ημερομηνία που τραβήχτηκε το βίντεο κι επομένως να γνωρίζουμε εάν αυτές οι εικόνες μαγνητοσκοπήθηκαν πριν ή μετά τις επιθέσεις.