Το ενδεχόμενο ο βομβιστής της χθεσινής πολύνεκρης επίθεσης στην Άγκυρα να είναι ένας Σύρος, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα αποτυπώματά του, δημοσιεύει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak. 

Η εφημερίδα δεν αναφέρει την πηγή της είδησης, η οποία δε στάθηκε δυνατό να επιβεβαιωθεί άμεσα.

Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση. Ως βομβιστής φέρεται ο Σάλιχ Νέκαρ, που εκτιμάται ότι εισήλθε στην Τουρκία μαζί με πρόσφυγες από τη Συρία.

Η συλλογή των αποτυπωμάτων του, έγινε κατά την είσοδό του στην Τουρκία κι έτσι έγινε δυνατός ο εντοπισμός της ταυτότητάς του από την αστυνομία, υποστηρίζει η Yeni Safak στη διαδικτυακή της σελίδα.

Αναφέρεται επίσης, ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κοντά στο αρχηγείο του στρατού, στο κοινοβούλιο, αλλά και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια, είχε νοικιαστεί στη Σμύρνη, πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Υψηλόβαθμη πηγή των υπηρεσιών ασφάλειας, πάντως, αφήνει να εννοηθεί ότι μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) είναι υπεύθυνα για την επίθεση.

Την ίδια στιγμή του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) δήλωσε ότι δε γνωρίζει ποιος είναι πίσω από τη χθεσινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα.
 
Ωστόσο, δηλώνει ότι η επίθεση μπορεί να είναι σε αντίποινα “για τις σφαγές στο Κουρδιστάν,” σύμφωνα με το Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Δε γνωρίζουμε ποιος το έκανε αυτό. Αλλά θα μπορούσε να είναι μία πράξη αντιποίνων για τις σφαγές στο Κουρδιστάν,” δήλωσε σήμερα ο Τζεμίλ Μπαγίκ στο πρακτορείο ειδήσεων Firat, το οποίο φέρεται να είναι κοντά στο PKK.