Την πρόθεσή του να συμφωνήσει μόνο εάν η πρόταση της ΕΕ είναι «καλή», εξέφρασε ο, πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, προσερχόμενος στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, βασικό θέμα της οποίας είναι η σύναψη συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο έτσι ώστε να αποφευχθεί το Brexit, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και το προσφυγικό.

«Έχουμε σημαντική δουλειά να κάνουμε σήμερα και αύριο. Θα είναι δύσκολα. Θα παλέψω για τη Βρετανία και αν υπάρξει μια καλή συμφωνία, θα την πάρω» δήλωσε ο Κάμερον και αμέσως μετά υπογράμμισε: «Αλλά δεν θα συμφωνήσω σε κάτι που δεν απαντά σε αυτό που χρειαζόμαστε. Νομίζω πως είναι πιο σημαντικό να το κάνουμε σωστά από το να το κάνουμε γρήγορα. Αλλά με καλή θέληση και σκληρή δουλειά μπορούμε να πάρουμε μια καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία».

«Βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω μιας δύσκολης και ευαίσθητης διαπραγμάτευσης για το θέμα της Μεγάλης Βρετανίας», δήλωσε ο  Ντόναλντ Τουσκ προσερχόμενος στη Σύνοδο ενώ ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι ναι μεν κρίνει αναγκαία την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ αλλά πρέπει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις.