Στη σύλληψη 17 συνολικά υπόπτων προχώρησε η τουρκική αστυνομία ύστερα από την έκρηξη που σημειώθηκε στην Άγκυρα το βράδυ της Τετάρτης σε ένα καμιόνι που επέβαιναν τούρκοι στρατιώτες σκοτώνονταν 28 ανθρώπους. Σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση «η έρευνα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί».

Οι ταυτότητες των δραστών δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. «Οι συλλήψεις έγιναν σε επτά επαρχίες της χώρας, ενώ οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν να αναζητούν έναν ύποπτο», αναφέρει ο επικεφαλής εισαγγελέας της Άγκυρας Χαρούν Κονταλάκ.

Χθες λίγες ώρες μετά από την επίθεση στην Άγκυρα ο Ταγιπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός του Αχμέτ Νταβούτογλου, υποστήριξαν πως η επίθεση σχεδιάστηκε από τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και από την πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των κούρδων μαχητών της Συρίας. Ενώ ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου δήλωσε σχετικά πως «Η επίθεση έχει άμεση σχέση με τις YPG».

Ακόμη ο αρχηγός του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), ένοπλο σκέλος του οποίου είναι οι YPG, ο Σάλεχ Μούσλιμ, και ένας αξιωματούχος του PKK, ο Τζεμίλ Μπαγίκ, διέψευσαν τις κατηγορίες του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ερευνηθεί μέχρι τώρα η επίθεση στην Άγκυρα είχε στόχο λεωφορεία που μετέφεραν στρατιωτικούς ακριβώς δίπλα από το γενικό επιτελείο του στρατού και το κοινοβούλιο.

Ο Αχμλετ Νταβούτογλου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον τόπο που έγινε η επίθεση παρουσία μάλιστα των υπουργών Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ και Εσωτερικών Εφκάν Αλά. Και σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο  ο πρωθυπουργός απέθεσε στο πεζοδρόμιο κόκκινα γαρύφαλλα.

Να σημειώσουμε πως οδηγός του παγιδευμένου αυτοκινήτου ταυτοποιήθηκε ως ένας 23χρονος Σύρος, ο Σαλίχ Νετσάρ, ο οποίος φέρεται ότι πρόσκειται στις YPG. Πολλές τουρκικές εφημερίδες ανέφεραν ότι ταυτοποιήθηκε χάρη στα δακτυλικά αποτυπώματά του, καθώς είχε δακτυλοσκοπηθεί όταν έφτασε στην Τουρκία ως πρόσφυγας.