Να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να ανοίξουν οι μεθοριακοί σταθμοί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ζητά με ψήφισμά του το βουλγαρικό κοινοβούλιο.
 
Στο ψήφισμα η Εθνοσυνέλευση της Βουλγαρίας δηλώνει ότι «δεν αποδέχεται τον αποκλεισμό των συνοριακών διαβάσεων της Βουλγαρίας από πλευράς Ελλάδας», ενώ καλεί «τις ελληνικές αρχές να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης και τη διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας μέσω των συνόρων».

Ζητά, επίσης, από τις αρμόδιες βουλγαρικές αρχές να συνεχίσουν τις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης σε διμερές επίπεδο.

Με το ψήφισμά της η βουλή της Βουλγαρίας καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να λάβει θέση στο ζήτημα, ξεκινώντας, μεταξύ άλλων, και διαδικασία επί παραβάσει κατά του ελληνικού κράτους», ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα «δεν θα επιτρέψει αυτή η κρίση να οδηγήσει σε επιδείνωση των διμερών σχέσεων».

Χθες ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας Ιβάηλο Μοσκόφσκι προέβη σε σκληρές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας με αφορμή το κλείσιμο των δρόμων και των συνόρων από τους αγρότες προχώρησε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Nova Televizia. 

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους, αναρωτήθηκε: ''Τι χώρα είναι αυτή που δεν μπορεί να αποτρέψει 50 ή 100 μεθυσμένους αγρότες και να απελευθερώσει τους ευρωπαικούς δρόμους;