Επιδρομές κατά στρατοπέδου του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν αμερικανικά αεροσκάφη, όπως μετέδωσαν οι New York Times και επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο.

Στο στρατόπεδο όπου έλαβε χώρα η επιδρομή βρισκόταν Τυνήσιος, υψηλόβαθμο στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης που συνδέεται με δύο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία, στο Μουσείο του Μπαρντό στην Τύνιδα και στη Σους.

Οι New York Times μεταδίδουν ότι στην επιδρομή σκοτώθηκαν 30 άτομα, μέλη του ΙΚ ανάμεσά τους και πολλοί τυνήσιοι τζιχαντιστές.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής πολεμικού αεροσκάφους που δεν αναγνωρίσθηκε κοντά στην Τρίπολη της Λιβύης, σε οίκημα στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί άτομα που φέρονται ως μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Η πληροφορία προέρχεται από αξιωματούχο της λιβυκής πρωτεύουσας.

Το οίκημα που έγινε στόχος της επιδρομής τα ξημερώματα στην πόλη Σαμπράτα, σε απόσταση 70 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, καταστράφηκε ολοσχερώς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τοπικός αξιωματούχος, ο Χουσέιν αλ-Νταουάντι, κάνοντας λόγο για περισσότερους των 40 νεκρούς, στην πλειοψηφία τους Τυνήσιους και πιθανότατα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Η πόλη Σαμπράτα τελεί υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλακών της Fajar Libya (Αυγή της Λιβύης).