current views are: 6

19 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση15:05

Συνεδριάζει το απόγευμα η ομάδα δράσης για τη Συρία

«Η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα πρέπει να σταματήσουν τις εχθροπραξίες σήμερα» αναφέρει εκπρόσωπος του γαλλικού τύπου. 

Δημοσίευση 15:05’

«Η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα πρέπει να σταματήσουν τις εχθροπραξίες σήμερα» αναφέρει εκπρόσωπος του γαλλικού τύπου. 

«Η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα πρέπει να σταματήσουν τις εχθροπραξίες σήμερα» αναφέρει εκπρόσωπος του γαλλικού τύπου. Παράλληλα συνάντηση θα έχει το απόγευμα ομάδα δράσης που δημιουργήθηκε για να συζητήσει το τέλος των εχθροπραξιών στην Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Αναμένουμε ότι σήμερα το απόγευμα θα γίνει στη Γενεύη η πρώτη συνάντηση της ομάδας δράσης για την εκεχειρία. Οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί θα προεδρεύσουν της συνάντησης αυτής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μάρτιν Σέφερ. Ακόμη πρόσθεσε πως «Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντώνται αυτήν την ώρα για την προετοιμασία της συνάντησης αυτής. Ξέρουμε ότι γίνονται εντατικές συνομιλίες. Ελπίζουμε να σημειωθεί πρόοδος. Και η Γερμανία θα μετάσχει στη συνάντηση το απόγευμα. Η συνάντηση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μια συμφωνία μεταξύ όλων των πλευρών που μετείχαν στις συνομιλίες της Βιέννης για μια σημαντική μείωση της βίας στη Συρία», κατέληξε.

Ενώ εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε σήμερα:

Η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα πρέπει να σταματήσουν τις εχθροπραξίες σήμερα βάσει της συμφωνίας για εκεχειρία που συνελήφθη μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων στις 11 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα ο Ρομέν Ναντάλ δήλωσε: «Η Γαλλία εξακολουθεί να ανησυχεί πάρα πολύ για την επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης, ιδιαίτερα στο Χαλέπι».

Καλεί το καθεστώς και τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά αμάχων και να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν στο Μόναχο στις 11 Φεβρουαρίου για την παύση των εχθροπραξιών από σήμερα,

υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι μολονότι η παράδοση βοήθειας σε πέντε περιοχές που πολιορκούνται στη Συρία είναι ένα πρώτο βήμα, αυτό δεν είναι αρκετό.


σχετικα αρθρα