«Η επιμονή των Δυτικών να μην χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση το PYD μας θλίβει» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ύστερα από την επίθεση που δέχτηκαν στην Άγκυρα τούρκοι στρατιώτες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 άνθρωποι.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως «με θλίβει η άρνηση της Δύσης να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD)» επίσης ανέφερε πως θα μιλήσει σήμερα τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για το πώς τους βοήθησαν τα αμερικανικά όπλα.

«Πριν από μήνες στη συνάντησή μου μαζί του (με τον Ομπάμα) τού είπα πως οι ΗΠΑ προμηθεύουν όπλα. Έφθασαν τρία αεροπορικά φορτία, τα μισά κατέληξαν στα χέρια του Νταές (Ισλαμικό Κράτος) και τα μισά στα χέρια του PYD», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος σε δημοσιογράφους. Η τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ομπάμα είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης πως δεν έχει «καμιά αμφιβολία» ότι η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας ευθύνεται για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που στοίχισε τη ζωή σε 28 ανθρώπους το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Άγκυρας.

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία για το γεγονός ότι αυτοί που διέπραξαν αυτή την επίθεση είναι οι YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) και το PYD,

δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής.