Σε μια τρομακτική καταγγελία κατά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων προχώρησε βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) στην Τουρκία, που υποστήριξε ότι ο τουρκικός στρατός έκαψε ζωντανούς 150 Κούρδους.

Σε δηλώσεις που έκανε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik, η βουλευτής Φελεκνάς Ουτζά κατήγγειλε ότι «στη συνοικία Σιζρέ της Σιρνάκ, περίπου 150 άνθρωποι καήκαν ζωντανοί σε διαφορετικά κτίρια από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις. Μερικές σοροί βρέθηκαν αποκεφαλισμένες. Κάποιες άλλες κάηκαν εντελώς, έτσι η αυτοψία δεν ήταν δυνατή», προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν Κούρδοι.

«Η κατάσταση στο Ντιγιάρμπακιρ είναι τρομερή. Στη συνοικία Σουρ είναι η 79η ημέρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. 200 άνθρωποι ήταν παγιδευμένοι σε υπόγεια και οι ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας δεν τους απελευθερώνουν», είπε ακόμη.

Σύμφωνα με τη Russia Today, τουλάχιστον 115 σοροί έφεραν τόσο σοβαρά εγκαύματα που οι συγγενείς των νεκρών δε μπορούσαν να αναγνωρίσουν δέκα από αυτούς, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η διεξαγωγή εξέτασης DNA.

Το πρακτορείο ANHA λίγες ημέρες πριν μετέδωσε την είδηση για εντοπισμό 115 πτωμάτων, καμένα σε τέτοιο βαθμό που μόλις 10 θύματα αναγνωρίστηκαν.

Η καταγγελία πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.