Οι Αφγανικές ένοπλες δυνάμεις αποσύρθηκαν από όλες τις βάσεις τους στο Μούσα Κάλα, μίας στρατηγικής σημασίας περιοχή στην επαρχία του Χελμάντ, έπειτα από πολύμηνες και σκληρές αντιπαραθέσεις με τους αντάρτες Ταλιμπάν, σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν. 

Ο διοικητής του 215ου σώματος στρατού Μοχάμεντ Μοΐν Φακίρ επεσήμανε πως οι δυνάμεις του διατάχθηκαν να αποσυρθούν από τον Πύργο του Ροσάν, κύρια βάση τους στο Μούσα Κάλα, όπως και από τα σημεία ελέγχου στο Γκερέσκ, στν κύρια οδική αρτηρία που συνδέει την πρωτεύουσα της χώρας Καμπούλ με τα νότια και δυτικά της χώρας. 

«Η παρουσία τους στην περιοχή δε σήμαινε πολλά. Θα χρησιμοποιήσουμε τις δυνάμεις τούτες σε άλλα σημεία της Χελμάντ», πρόσθεσε ο ίδιος. Η επαρχία Χελμάντ, παραδοσιακό λίκνο της αντίστασης των Ταλιμπάν και μία από τις μεγαλύτερες οπιοπαραγωγούς περιοχές του πλανήτη, από μηνών απειλείται να πέσει εξολοκλήρου στα χέρια των ανταρτών, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να έχουν αποστείλει εκατοντάδες στρατιώτες επιτόπου, ενισχύοντας τους υπερασπιστές της.