Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως συνέλαβε έναν άνδρα, που θεωρεί ύποπτο ως δράστη της δολοφονίας πέντε ανθρώπων σε μία σειρά ένοπλων επιθέσεων σε εστιατόριο και μία έκθεση αυτοκινήτων σε πόλη του Μίτσιγκαν (βόρειες ΗΠΑ).

Από τα πυρά του δράστη τραυματίσθηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, που δηλώνει πως δεν είναι γνωστά τα κίνητρα των επιθέσεων.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο News 8, ένα παιδί οκτώ ετών έπεσε νεκρό στο εστιατόριο κι ένας άνδρας με τον γιό του στην έκθεση αυτοκινήτων.

Ο βοηθός σερίφη στην κομητεία Καλαμαζού Πολ Μάτιας είχε δηλώσει αρχικά πως οι νεκροί ήσαν έξι. Όμως αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπαστυνόμος Ντειβ Χάινς, της αστυνομίας του Μίτσιγκαν, ανακοίνωσε πως οι νεκροί είναι πέντε και τρεις οι τραυματίες.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο περί τις 00.40, τοπική ώρα (07.40, ώρα Ελλάδος). «Πιστεύουμε πως κρατάμε τον ύποπτο ως δράστη», τόνισε.

Ο Χάινς διευκρίνισε πως τα πυρά ερρίφθησαν σε τρία σημεία: ένα οικιστικό συγκρότημα, ένα εστιατόριο της αλυσσίδας Cracker Barrel και μία έκθεση αυτοκινήτων. Τρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν στο εστιατόριο και δύο στην έκθεση.

Οι μαρτυρίες για τον ύποπτο έκαναν λόγο για έναν λευκό άνδρα, περίπου 60 ετών, που κυκλοφορεί με αυτοκίνητο χρώματος μπλε. Από τις μαρτυρίες προκύπτει πως πυροβολεί κατά ανθρώπινων στόχων στην τύχη, πρόσθεσε ο Μάτιας, τονίζοντας πως όπως όλα δείχνουν,οι πυροβολισμοί προέρχονται, από τον ίδιο άνθρωπο .

Εν ολίγοις, μοιάζει πως είναι κάποιος ο οποίος κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό του, βρίσκει ανθρώπους, τους πυροβολεί και τους σκοτώνει», πρόσθεσε.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι συμπεριφέρεται ακριβώς όπως ένας μανιακός δολοφόνος», κατέληξε ο βοηθός σερίφη.