Την υπόσχεση να ανοίξουν τα σύνορα έδωσε ο βούλγαρος υπουργός Μεταφορών.

Σε δήλωσή του ο Ιβάιλο Μοσκόφσκι από το Μπουργκάς στο οποίο βρίσκεται, εντός της επόμενης ώρας οι βούλγαροι μεταφορείς υποσχέθηκαν να ανοίξουν τα σύνορα. Μάλιστα όπως είπε και οι έλληνες αγρότες θα ανοίξουν ένα μέρος από κάθε ρεύμα κυκλοφορίας για τη διέλευση.

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο στην Ειδομένη καθώς από τις 11 το πρωί οι αρχές απαγόρευσαν τη διέλευση των αφγανών προσφύγων.

Επιπλέον, γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι εγγράφων σε όλους τους πρόσφυγες οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους μόνο αν έχουν ταυτότητα ή διαβατήριο, μαζί με το υπηρεσιακό σημείωμα των ελληνικών αρχών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ροή για όσους επιτρέπεται η διέλευση -Σύρους και Ιρακινούς- είναι εξαιρετικά αργή καθώς περνάνε περίπου 100 άτομα ανά ώρα. Η νέα αυτή κατάσταση έχει δημιουργήσει το αδιαχώρητο στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στην Ειδομένη όπου βρίσκονται περίπου 1.500 άτομα ενώ άλλα 4.000 που αποβιβάστηκαν από 80 λεωφορεία που ήρθαν από Αθήνα, αναμένουν στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολυκάστρου.