Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης σε σταθμό παραγωγής ενέργειας της εταιρείας Didcot, στην περιοχή Oxfordshire, στην Αγγλία, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον πέντε ακόμα, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης. 

Όπως μετέδωσε το BBC επί τόπου έσπευσαν τρία ασθενοφόρα και σύμφωνα με εκπρόσωπο από την κεντρική υπηρεσία άμεσης βοήθειας το περιστατικό χαρακτηρίζεται «σοβαρό». 

Ταυτόχρονα αγνοούνται ακόμα 3 άτομα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής πυροσβεστικής. 

Το ατύχημα σημειώθηκε στο Ντίτκοτ Α, μια μονάδα που έκλεισε το 2013, και όπως φαίνεται από φωτογραφίες και βίντεο, το κτήριο είναι μισογκρεμισμένο.

Ο σταθμός Didcot A άνοιξε το 1970 σαν σταθμός παραγωγής ενέργειας από άνθρακα και αργότερα μετατράπηκε σε ώστε να μπορεί να παράγει ενέργεια από φυσικό αέριο.

Σταμάτησε τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2013 και οι πύργοι ψύξης εξερράγησαν τον Ιούλιο του 2014 ενώ ήταν σε εξέλιξη ακόμα οι διαδικασίες κατεδάφισής του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της RWE npower η κατεδάφιση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο BBC, η εταιρεία στην οποία εργάζεται έχει θέα στον σταθμό ενέργειας, «το κτήριο μας σείστηκε και καθώς κοιτάζαμε από το παράθυρο η άκρη της κύριας ανεμογεννήτριας κατέρρευσε σηκώνοντας ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης».