Τούρκος και όχι σύρος ήταν ο βομβιστής που σκόρπισε τον θάνατο την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα, όπως προκύπτει από τις εξετάσεις DNA.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της Τουρκίας, η έκθεση υποδηλώνει ότι την επίθεση διέπραξε ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, που γεννήθηκε στην πόλη Βαν στα ανατολικά της χώρας.

Το όνομα Σομέρ το είχε αναφέρει η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), όταν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της την Παρασκευή.

«Η έκθεση του DNA εκδόθηκε… Το DNA του βομβιστή ταυτοποιήθηκε με εκείνο του πατέρα του Αμπντουλμπακί. Φαίνεται πως ο βομβιστής ήταν ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, αυτό γράφει η έκθεση» είπε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας επειδή τα αποτελέσματα της έκθεσης δεν έχουν δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε αρχικά κατονομάσει τον βομβιστή αυτοκτονίας ως τον Σαλίχ Νετζάρ, έναν Σύρο πρόσφυγα, κατηγορώντας τον μάλιστα για δεσμούς με τους Κούρδους της Συρίας. Από την επίθεση στην Άγκυρα σκοτώθηκαν 29 άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες.