Πέπλο μυστηρίου φαίνεται πως θα συνεχίσει να καλύπτει την υπόθεση μαζικής σεξουαλικής κακοποίησης την περασμένη Πρωτοχρονιά στην Κολωνία. 

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του διοικητή της αστυνομίας της πόλης Juergen Mathies, ο οποίος επισήμανε ότι τα στοιχεία που προκύπτουν από το σύστημα ασφαλείας των καμερών δεν είναι αρκετά ώστε να ταυτοποιηθούν οι δράστες, οπότε οι περισσότεροι από τους άνδρες οι οποίοι κακοποίησαν σεξουαλικά τις γυναίκες στην Κολωνία, πιθανότατα δεν θα πιαστούν ποτέ. 

Η έρευνα συνεχίζεται εδώ και δύο μήνες και μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 75 υπόπτοι, οι περισσότεροι από τους οποίοους είναι από την Αφρική και είτε μπήκαν παράνομα στη Γερμανία, είτε είχαν ζητήσει άσυλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερα από 500 κακουργηματικά περιστατικά καταχωρήθηκαν στην αστυνομία, με το 40% αυτών να αφορούν σεξουαλική παρενόχληση. 

Δύο Μαροκινοί και ένας Τυνήσιος πρόκειται να δικαστούν για κλοπή και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που κάποιος από τους δράστες των περιστατικών που συνέβησαν την παραμονή Πρωτοχρονιάς.  

Την ίδια στιγμή, 13 άνδρες συνελήφθησαν για κλοπή, αλλά μόνο ένας 26χρονος Αλγερινός, ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο, συνελήφθη, ως ύποπτος για σεξουαλική ασέλγεια.