Κατέρρευσε ορυχείο στη Ρωσία – Δύο νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι

Κατέρρευσε ορυχείο στη Ρωσία – Δύο νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι

Τουλάχιστον δύο εργάτες έχασαν την ζωή τους και 28 αγνοούνται μετά την κατάρρευση τμήματος ανθρακωρυχείου κοντά στο Βορκουτά, στη ρωσική Αρκτική.

Το ορυχείο, όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον αρκτικό κύκλο και η πρόσβαση σε αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολη.Οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν δύο σορούς και προσπαθούν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους ανθρακωρύχους αφού κατάφεραν να απομακρύνουν σώους περισσότερους από 80 ανθρώπους από το ορυχείο Σεβερνάγια, κοντά στην περιοχή Κόμις (Αρκτικός Κύκλος), επισήμανε η εταιρεία Vorkoutaougol σε μία ανακοίνωση.

Πηγές των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Ρωσίας ανέφεραν στο RT ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και οι διασώστες φέρνουν στην επιφάνεια τους ανθρακωρύχους σε μικρές ομάδες.

Όλες οι εργασίες στην εγκατάσταση έχουν σταματήσει. Την ώρα του συμβάντος βρισκόταν στο χώρο 105 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 60 έχουν ήδη ανασυρθεί σώοι.

Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για 88 εγκλωβισμένους.

Μία έκρηξη που είχε σημειωθεί σε ένα άλλο ορυχείο στη Βορκουτά είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άνθρωποι τον Φεβρουάριο του 2013.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο