Βλήματα όλμου κατά της Δαμασκού εκτόξευσαν σήμερα ομάδες που συνδέονται με τους τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νόσρα, κατήγγειλε η κυβέρνηση της Συρίας.

Τα βλήματα έπληξαν τη συνοικία Μέζεχ και την πλατεία των Ομεϋαδών στη Δαμασκό. Η επίθεση σημειώθηκε έπειτα από δύο ημέρες σφοδρών αεροπορικών επιδρομών εναντίον προαστίων που ελέγχονται από τους αντάρτες, ανακοίνωσαν σήμερα αντάρτες και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ελικόπτερα του συριακού στρατού έριξαν τουλάχιστον 30 βαρέλια-βόμβες στην πολιορκημένη περιφέρεια Νταράγια, σχεδόν 8 χλμ. νοτιοδυτικά από το κέντρο της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

Στο μεταξύ η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως η διαδικασία της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία βρίσκεται σε εξέλιξη παρά τις απόπειρες, όπως είπε, ορισμένων αμερικανών αξιωματούχων για να την σαμποτάρουν, ενώ επανέλαβε πως τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα θα συνεχίσουν να σφυροκοπούν τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως χαρακτήρισε τους στόχους.

Η «κατάπαυση των εχθροπραξιών» που συμφωνήθηκε από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία πρόκειται να ισχύσει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Η Δαμασκός έχει συμφωνήσει, όπως και η κύρια συμμαχία της αντιπολίτευσης, αν και δεν είναι έτοιμη να δεσμευθεί παρά για δύο εβδομάδες, δεδομένων των σοβαρών επιφυλάξεών της.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως «μερικοί αμερικανοί αξιωματούχοι» προσπάθησαν «να σαμποτάρουν το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός ερμηνεύοντάς το από ριζικά διαφορετικές απόψεις».