Στους 4 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από τα πυρά ενόπλου άνδρα στα γραφεία της επιχείρησης όπου εργαζόταν, της Excel Industries, στην μικρή πόλη Χέστον του Κάνσας. Ο άνδρας που εργαζόταν στο εργοστάσιο εισέβαλε οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί αδικαρίτως τους συναδέλφους του, τραυματίζοντας 30 άτομα εκ των οποίων οι 5 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί οι οποίοι έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών κατά μήκος αρκετών χιλιομέτρων με τον δράστη κατάφεραν να τον σκοτώσουν σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών. Οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητά του, αλλά δεν την έχουν δημοσιοποιήσει ως τώρα.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μολαταύτα ότι ο δράστης ήταν ο Σέντρικ Φορντ, 38 ετών, ο οποίος φέρεται να είχε καταδικαστεί για κλοπή.

Παρά το γεγονός ότι τα θύματα ήταν συνάδελφοί του, ο ένοπλος φαίνεται ότι πυροβολούσε αδιακρίτως, σύμφωνα με τις δηλώσεις του σερίφη της επαρχίας Χάρβεϊ, Τ. Ουάλτον. Η επίθεση προκάλεσε κλίμα φόβου στην περιοχή, πλήττοντας τη μεγαλύτερη εργοστασιακή μονάδα, η οποία παράγει μηχανές γκαζόν.

“Είναι μια τραγωδία,” τόνισε ο σερίφης Ουάλτον στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας ότι τουλάχιστον οι 5 από τους 14 τραυματίες, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τα κίνητρα της επίθεσης του δράστη γίνονται μερικώς γνωστά, χωρίς ο σερίφης ν' αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής πράξης. “ Υπάρχουν κάποιες ειδικές καταστάσεις που προκάλεσαν την πράξη αυτή,” τονίζει.

Το νέο αυτό δολοφονικό επεισόδιο στο Κάνσας, ακολουθεί την αιματηρή επίθεση που έγινε το Σαββατοκύριακο στο Μίσιγκαν, όταν ένας άντρας που εργαζόταν ως οδηγός στην εταιρία Uber, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία έξι ανθρώπων.


TAGS