Εννιά στρατιώτες και έξι ένοπλοι σκοτώθηκαν στην Υεμένη σε συγκρούσεις στη διάρκεια της νύχτας ανάμεσα στον στρατό και σε εξτρεμιστές που συνδέονται με την αλ Κάιντα, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές. Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην είσοδο της πόλης Ζινζιμπάρ, όπου έχουν συγκεντρωθεί στρατιωτικές ενισχύσεις για να ανακαταλάβουν την πόλη, την οποία ελέγχουν από τις 29 Μαΐου εξτρεμιστές, μέλη μιας άγνωστης οργάνωσης που ονομάζεται Υπέρμαχοι της Σαρία, ανακοίνωσαν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι εννιά στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν ο στρατός προσπάθησε να εισέλθει στην πόλη.

Νοσοκομειακή πηγή από την περιοχή Τζαάρ, κοντά στην Ζινζιμπάρ, ανακοίνωσε πως στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τα πτώματα έξι μαχητών.

Στο μεταξύ, κοντά στην Υεμένη έχει αναπτυχθεί αποστολή εκτίμησης του βρετανικού στρατού, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, χωρίς να επιβεβαιώσει την παρουσία δύο πολεμικών πλοίων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το BBC, 80 πεζοναύτες βρίσκονται στο πλοίο ανεφοδιασμού και υποστήριξης Fort Victoria, ενώ το Sky News μετέδωσε πως πεζοναύτες βρίσκονται και στο νοσοκομειακό πλοίο Argus. Επίσης το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαίωσε ότι τα πλοία αυτά έχουν αναλάβει να προετοιμάσουν την επιχείρηση απομάκρυνσης των βρετανών πολιτών από την Υεμένη.