Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη στο Κόσοβο, ο πρώην πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι.

Την εκλογή Θάτσι υπερψήφισαν 70 βουλευτές επί συνόλου 120 βουλευτών. Οι δύο πρώτες ψηφοφορίες απέτυχαν, αφού ο Θάτσι δεν έλαβε την ψήφο των 2/3 του συνόλου των βουλευτών, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Η συνεδρίαση του Κοινοβουλίου για την εκλογή Προέδρου, ήταν επεισοδιακή, αφού βουλευτές της αντιπολίτευσης που ανήκουν στον κίνημα «Αυτοδιάθεση», πέταξαν δακρυγόνα στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση. Επίσης, έξω από το κοινοβούλιο είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης ενώ φώναζαν και συνθήματα κατά της εκλογής Θάτσι στον προεδρικό θώκο.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για διαφθορά, και ζητά την κατάργηση της συμφωνίας με τη Σερβία για την σύσταση Ένωσης Σερβικών Δήμων, η οποία επιτεύχθηκε το 2013 στις συνομιλίες υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αντιπολίτευση ζητά επίσης να ακυρωθεί και η διακρατική συμφωνία με το Μαυροβούνιο για τον καθορισμό των συνόρων.

Ο Χάσιμ Θάτσι θα αναλάβει καθήκοντα Προέδρου Δημοκρατίας μετά την λήξη της θητείας της σημερινής Προέδρου Ατιφέτε Γιαχγιάγκα στις 7 Απριλίου.