«Αυτό με διέταξε ο Αλλάχ» να κάνω, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στην ακροαματική διαδικασία, η 38χρονη Gyulchehra Bobokulova, η οποία συνελήφθη στη Μόσχα να κρατά στη μέση του δρόμου το κεφάλι του 4χρονου κοριτσιού, που είχε αναλάβει να προσέχει.

Ο δικαστής διέταξε γρήγορα την προφυλάκισή της έως τις 29 Απριλίου, έπειτα από αίτημα των ανακριτών.

Κλεισμένη μέσα σε κλουβί, σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται στη Ρωσία, η Bobokulova έκανε ασυνάρτητες δηλώσεις, με παράπονα και προφητικά λόγια, λίγο πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

«Ο Αλλάχ στέλνει τον δεύτερο προφήτη για να φέρει νέα της ειρήνης, καλημέρα σε όλους. Πεινάω, θα πεθάνω σε μια εβδομάδα, αυτό είναι το τέλος του κόσμου, μού απαγόρευσαν να φάω. Γεια σε όλους», είπε και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις της πριν χαιρετίσει τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την έκθεση των ανακριτών η νταντά  για άγνωστο λόγο τραυμάτισε το παιδί στο λαιμό, χώρισε το κεφάλι από το σώμα, πριν πάει στο μετρό κρατώντας το κεφάλι της 4χρονης Anastasia (Nastya) Meshcheryakova.

«Μέχρι σήμερα, δεν έχει τεκμηριωθεί (η ύπαρξη) τυχόν συνεργών ή προσώπων που την ώθησαν να διαπράξει αυτό το έγκλημα», δήλωσαν.

Οι ερευνητές υπέβαλαν την 38χρονη Ουζμπέκα σε ψυχιατρικές εξετάσεις, και δεν αποκλείουν να ενήργησε «υπό την επήρεια ψυχοτρόπων ουσιών ή ναρκωτικών», όπως ανέφεραν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας η γυναίκα είχε προβλήματα στην προσωπική της ζωή και πριν από λίγους μήνες είχε εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική στην πατρίδα της στο Ουζμπεκιστάν. Όπως φέρεται να δήλωσε σε αστυνομικό έκανε την επίθεση λόγω της απιστίας του άνδρα της.

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, που επικαλείται η Daily Mail, η νταντά – φονιάς κρατούσε μυστική τη σχιζοφρένεια, από την οποία έπασχε, ενώ το LifeNews μετέδωσε πως βρέθηκε στον δρόμο μετά το διαζύγιο με τον επί 12 χρόνια σύζυγό της. Μετά τον γάμο ο άνδρας της την πέταξε στον δρόμο μαζί με τα τρία τους παιδιά, σύμφωνα με την ίδια. Εκείνη ένα χρόνο αργότερα γνώρισε κάποιον άλλο και συμφώνησε να είναι «η δεύτερη, ανεπίσημη γυναίκα του», αλλά τέσσερις μήνες αργότερα εκείνος επέστρεψε στην πατρίδα του και έκτοτε δεν τον ξαναείδε.