Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε σήμερα έναν βουλευτή του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς κοντά στη Ναμπλούς στη βόρεια Δυτική Όχθη, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές. Ο βουλευτής Αχμαντ αλ Χατζ Αλι συνελήφθη στο σπίτι του σε προσφυγικό καταυλισμό κοντά στη Ναμπλούς, ανακοίνωσαν πηγές των παλαιστινιακών πηγών ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τη σύλληψη αυτή όπως και τις συλλήψεις 12 ακόμη Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους.

Την περασμένη εβδομάδα ο ισραηλινός στρατός είχε συλλάβει δύο επίσης βουλευτές της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, στην Τουλκάρεμ (βόρεια) και σε στρατιωτικό οδόφραγμα κοντά στη Ραμάλα (κεντρική).

Συνολικά 12 βουλευτές της Χαμάς, του κινήματος που αναδείχτηκε νικητής των τελευταίων παλαιστινιακών εκλογών τον Ιανουάριο του 2006, έχουν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη από τον Οκτώβριο, όπως και ένας πρώην υπουργός τον Ιανουάριο.

Σχεδόν όλοι ανήκουν στους 64 κοινοβουλευτικούς και μέλη της κυβέρνησης της Χαμάς που είχαν συλληφθεί από το Ισραήλ μετά την απαγωγή του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ τον Ιούνιο του 2006 στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.