«Συνάδουν» με την εξαφανισμένη πτήση MH370 της Malaysia Airlines τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στη Μοζαμβίκη, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Αυστραλίας.

Ο Ντάρεν Τσέστερ εκτίμησε πως το κομμάτι που εντοπίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Μοζαμβίκης στη νοτιοανατολική Αφρική θα μπορούσαν να ανήκουν στο Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2014.

Πρόκειται για ένα τμήμα μετάλλου, μήκους ενός μέτρου και λευκού χρώματος, το οποίο εντόπισε Αμερικανός ερευνητής που προσπαθεί να βρει συντρίμμια της πτήσης.

«Η τοποθεσία όπου ανακαλύφθηκαν συντρίμμια συνάδει με τα μοντέλα κατεύθυνσης (σ.σ. των συντριμμιών) της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών της Αυστραλίας και επαναβεβαιώνει ότι η περιοχή της έρευνας για (το Boeing που εκτελούσε) την MH370 είναι ο νότιος Ινδικός Ωκεανός», ανέφερε ο Τσέστερ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το εύρημα θα εξεταστεί από ειδικούς στην Αυστραλία με τη συμμετοχή αξιωματούχων των αρχών της Μαλαισίας, αλλά και τεχνικών της κατασκευάστριας εταιρίας Boeing Co.

Υπενθυμίζεται ότι το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών εξαφανίστηκε με 239 επιβαίνοντες ενώ εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, τον Μάρτιο του 2014.