Τετραμερής τηλεδιάσκεψη θα έχουν αύριο ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με τη Συρία και την ανάγκη να διατηρηθεί η εκεχειρία.
 
"Αύριο θα είναι η ευκαιρία για τους ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας να αποτελέσουν ένα ενιαίο μέτωπο για να πουν ξεκάθαρα στον πρόεδρο Πούτιν πως χρειαζόμαστε τη διατήρηση της εκεχειρίας και να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματική πολιτική μετάβαση", δήλωσε βρετανός εκπρόσωπος.

Την ίδια στιγμή, συνολικά 40 συμφωνίες με ένοπλες οργανώσεις της Συρίας υπέγραψε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, εν μέσω της εύθραυστης εκεχειρίας που βρίσκεται σε ισχύ από το Σάββατο.

Παράλληλα σήμερα ο διοικητής του ρωσικού κέντρου για τη συμφιλίωση των εμπόλεμων πλευρών στη Συρία, Σεργκέι Κουραλένκο δήλωσε πως το κέντρο δέχεται αναφορές από το Γενικό Επιτελείο της Συρίας και από ένοπλες κουρδικές οργανώσεις που τηρούν την εκεχειρία που κάνουν λόγο για συνεχείς εκτοξεύσεις οβίδων πυροβολικού από την τουρκική επικράτεια.

«Θεωρούμε κατάφωρα προκλητικές αυτές τις ενέργειες από την Τουρκία που στοχεύουν να εκτροχιάσουν το καθεστώς της εκεχειρίας καθώς και γενικά την πορεία συμφιλίωσης στη Συρία», τόνισε ο Κουραλένκο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε την ίδια ώρα σήμερα πως η παύση των εχθροπραξιών οδήγησε στην αύξηση της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα, σημειώνοντας πως ο Λευκός Οίκος έχει παρατηρήσει μια μείωση των αεροπορικών επιθέσεων ενάντια σε οργανώσεις της αντιπολίτευσης και σε άμαχο πληθυσμό.