Οι κρατήσεις των Γερμανών ταξιδιωτών για θερινές διακοπές στην Αίγυπτο, την Τυνησία και την Τουρκία έχουν μειωθεί κατά 40% συγκριτικά με πέρυσι, αντανακλώντας τις ανησυχίες των τουριστών για την ασφάλεια, ανακοίνωσε ο γερμανικός ταξιδιωτικός σύνδεσμος DRV.

Οι κρατήσεις για την Ελλάδα συνεχίζουν να είναι σε καλά επίπεδα, παρά την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. «Φυσικά υπάρχουν κάποια νησιά που έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα, όπως η Λέσβος και η Κως. Αλλά συνολικά βλέπουμε μια αξιοπρεπή ανάπτυξη στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του DRV Νόρμπερτ Φίμπιγκ σε δημοσιογράφους.

Προορισμοί που ήταν κάποτε δημοφιλείς, όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία, έχουν υποστεί μια σειρά επιθέσεων, αναγκάζοντας εταιρίες ταξιδιών όπως η TUI και η Thomas Cook να αναζητήσουν εναλλακτικούς προορισμούς.

«Συνολικά, οι κρατήσεις αυτή τη στιγμή καταγράφουν μονοψήφιο ποσοστό μείωσης και αυτή η πτώση οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε κρατήσεις σε αυτές τις αγορές που δεν είναι ικανοποιητικές», δήλωσε ο Φίμπιγκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρατήσεις για θερινές διακοπές στην Τουρκία έχουν μειωθεί κατά 40% σε ετήσια βάση. Αντίστοιχη είναι η μείωση στην Αίγυπτο και την Τυνησία ενώ σε κάποιες περιοχές η πτώση είναι λίγο μεγαλύτερη, δήλωσε ο Φίμπιγκ.

Ο πρόεδρος του DRV είπε ωστόσο ότι οι κρατήσεις για αυτούς του προορισμούς είχαν βελτιωθεί σημαντικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ αναμένει ράλι τις επόμενες εβδομάδες.

«Ο στόχος μας είναι οι κρατήσεις συνολικά να μην σημαντικά χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2015. Αλλά αυτό εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το πώς θα εξελιχθούν αυτές οι τρεις αγορές, ιδιαίτερα η Τουρκία και η Αίγυπτος», είπε.