Την ανακοίνωση της ποινής του εξακολουθεί να αναμένει ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, η οποία όμως δεν πρόκειται να είναι μικρότερη των 15 ετών μετά την απόρριψη και της τελευταίας προσφυγής του.

Όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Λουβούγιο Μφάκου το Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής απέρριψε την προσφυγή που είχε κάνει μετά την καταδίκη του από το Εφετείο για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, τον Φεβρουάριο του 2013 μέσα στο σπίτι του, όταν σύμφωνα με τον ίδιο την πέρασε για διαρρήκτη.

Πρωτοδίκως, ο 29χρονος αθλητής είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών. Όμως το εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως που τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 15 ετών.

Οι δικηγόροι του προσέφυγαν αμέσως στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να ανατρέψουν την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι το Εφετείο ενήργησε "παράνομα και αντισυνταγματικά".

Ο Πιστόριους, θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 18 Απριλίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας για τον καθορισμό της ποινής, σημείωσε ο Μφάκου.