«Χρυσή ευκαιρία» για τη Βρετανία χαρακτήρισε το ενδεχόμενο Brexit ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

Η υποστήριξη του Τζόνσον στο λεγόμενο Brexit έχει προκαλέσει εκνευρισμό στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και υπογραμμίζει τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των συντηρητικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κατά την άποψη του Τζόνσον, η επιλογή του ρίσκου για τη Βρετανία είναι η παραμονή της εντός της ΕΕ, μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Τα σχόλια του, ακολουθούν την προειδοποίηση του Γερμανού υπουργού των Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με την οποία, ενδεχόμενο Brexit θα οδηγήσει σε μακροχρόνιες και επώδυνες διαπραγματεύσεις, που θα καλλιεργήσουν κλίμα ανασφάλειας τόσο για τη βρετανική, όσο και για την ευρωπαϊκή, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

Καμία οικονομία δεν έχει προηγουμένως εγκαταλείψει την ΕΕ και μια βρετανική αποχώρηση θα στερήσει το ευρωπαϊκό μπλοκ από τη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του, αλλά και από ένα ηγετικό οικονομικό κέντρο. Ο Κάμερον περιγράφει το ενδεχόμενο βρετανικής αποχώρησης ως ένα «αβέβαιο άλμα στο σκοτάδι».

Από την πλευρά του, ο Τζόνσον υποστηρίζει ότι «θα φύγει ένα μεγάλο βάρος από τις βρετανικές επιχειρήσεις», ενώ δηλώνει ότι δεν πιστεύει στις απειλές των τραπεζών ότι θα εγκαταλείψουν το Λονδίνο, σε περίπτωση που η βρετανική αποχώρηση από την ΕΕ, καταστεί γεγονός.