ΔΙΕΘΝΗ

Σλοβακία: Αίτημα σε Φίτσο για σχηματισμό κυβέρνησης

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2016, 12:14 / Ανανεώθηκε 7 Μαρτίου 2016, 12:04
Σλοβακία: Αίτημα σε Φίτσο για σχηματισμό κυβέρνησης
Facebook Twitter Whatsapp

Αίτημα για σχηματισμό κυβέρνησης θα δοθεί σήμερα από τον πρόεδρο της Σλοβακίας Αντρέι Κίσκα στον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές κατά τις οποίες το κόμμα Smer του απερχόμενου πρωθυπουργού επικράτησε χωρίς να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία.

Αίτημα για σχηματισμό κυβέρνησης θα δοθεί σήμερα από τον πρόεδρο της Σλοβακίας Αντρέι Κίσκα στον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές κατά τις οποίες το κόμμα Smer του απερχόμενου πρωθυπουργού επικράτησε χωρίς να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο θα αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να αναζητήσει κοινοβουλευτική υποστήριξη μεταξύ οκτώ κομμάτων που εισήλθαν στο κοινοβούλιο, ορισμένα από τα οποία αρνούνται να συνεργασθούν με τον ίδιο ή μεταξύ τους.

"Αποφάσισα...ήδη από αύριο να ζητήσω από τον πρόεδρο του κόμματος Smer, που εξασφάλισε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, να σχηματίσει κυβέρνηση και πλειοψηφικό συνασπισμό που θα στηρίξει μία τέτοια κυβέρνηση", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αντρέι Κίσκα.