Ο Ομπάμα υποστηρίζει τη δεύτερη θητεία του Μπαν Κι-Μουν


Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Μπαν Μι-Μουν για μία δεύτερη θητεία στη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος. «Ο πρόεδρος Ομπάμα χαιρετίζει την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν σχετικά με την υποψηφιότητά του για μία δεύτερη θητεία και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν αυτή την υποψηφιότητα», αναφέρει ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζέι Κάρνι σε ανακοίνωσή του.

Ο Μπαν ανακοίνωσε χθες Δευτέρα επισήμως ότι θα επιδιώξει μία δεύτερη πενταετή θητεία στον ΟΗΕ. Η υποστήριξη των ΗΠΑ ενισχύει την υποψηφιότητά του η οποία φαινόταν ήδη ότι θα στεφθεί με επιτυχία.

Ο Κάρνι εκτίμησε ότι «υπό τη διεύθυνση του Μπαν, ο ΟΗΕ έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην αντίδραση σε κρίσεις και προκλήσεις σε όλο τον κόσμο».

«Ο ΟΗΕ είναι ένας θεσμός που δεν είναι τέλειος, όμως είναι απαραίτητος», υπογράμμισε ο Κάρνι. «Ο γενικός γραμματέας έχει προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως η πρόσληψη γυναικών σε σημαντικές θέσεις και η πρόταση για τη μεγαλύτερη περικοπή δαπανών του οργανισμού εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο