Κύπρος: Διαγράφτηκαν δύο κορυφαία στελέχη του ΔΗΚΟ


Το Εκτελεστικό Γραφείο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ διέγραψαν, απόψε, δύο κορυφαία στελέχη του κόμματος. Πρόκειται για τον αναπληρωτή πρόεδρο, Γιώργο Κολοκασίδη και τον βουλευτή Αμμοχώστου, Ζαχαρία Κουλία. Ο πρώτος είχε αντιταχθεί δημόσια στην υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος, Μάριου Καρογιάν, για την προεδρία της Βουλής και ο δεύτερος ψήφισε στη Βουλή υπέρ του προέδρου της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου.

Στην κοινή συνεδρίαση Εκτελεστικού Γραφείου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν είχαν κληθεί οι δύο διαγραφέντες.

Ο κ. Κολοκασίδης διαγράφτηκε με 20 ψήφους υπέρ και επτά εναντίον και ο Ζαχαρίας Κουλίας με 28 ψήφους υπέρ και τρεις αποχές. Στην ψηφοφορία για τον Γ. Κολοκασίδη είχε αποχωρήσει ένα μέλος του Ε. Γ., λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και βουλευτής, Νικόλας Παπαδόπουλος, στην μεν περίπτωση Κουλία τήρησε αποχή, στη δε περίπτωση Κολοκασίδη καταψήφισε τη διαγραφή του. Αποχωρώντας από τα γραφεία του ΔΗΚΟ ο κ. Παπαδόπουλος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «θα μιλήσει στην κατάλληλη στιγμή».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, δήλωσε ότι κατά την κοινή συνεδρία τους, το Εκτελεστικό Γραφείο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του, αποκήρυξαν και καταδίκασαν ως εκτός της κομματικής, πολιτικής και ηθικής τάξης τις συμπεριφορές, τις ενέργειες και τις πρακτικές των κυρίων Γιώργου Κολοκασίδη και Ζαχαρία Κουλία.

Δυστυχώς, σημείωσε ο κ. Καρογιάν, ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος έδειξαν την παραμικρή διάθεση επανόρθωσης, συνεννόησης και αποκατάστασης της τάξης, που είχαν παραβιάσει.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο