current views are: 3

10 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση06:02

Στα ύψη η ένταση – Η Β. Κορέα έριξε πυραύλους στο σημείο άσκησης των ΗΠΑ με τη Ν. Κορέα!

Στην εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων φέρεται να προχώρησε η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με τον στρατό του Νότου.

Δημοσίευση 06:02’

Στην εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων φέρεται να προχώρησε η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με τον στρατό του Νότου.

Στην εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων φέρεται να προχώρησε η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με τον στρατό του Νότου.

Όπως αναφέρει ο πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Γιονχάπ, επικαλούμενο τον στρατό της Νότιας Κορέας η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη θάλασσα από τις ανατολικές της ακτές νωρίς την Πέμπτη, όπου η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ διεξάγουν στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας.

Οι πύραυλοι που εκτοξέυτηκαν σήμερα ήταν βασισμένοι στους πυραύλους σοβιετικής προέλευσης τύπου Scud, ενώ εντοπίστηκαν σε απόσταση 500 χλμ από την πόλη Wonsan, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας. 

Η Ιαπωνία που βρίσκεται εντός του βεληνεκούς των πυραύλων Rodong μακράς ακτίνας δράσης που εξελίσσει η Βόρεια Κορέα, διαμαρτυρήθηκε στην πρεσβεία που διατηρεί η Πιονγκγιάνγκ στο Πεκίνο, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων, Kyodo. 

Η εκτόξευση πυραύλων μικρής ακτίνας δράσης από τη Βόρεια Κορέα παρατηρείται συχνά σε περιόδους έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, καθώς θεωρεί ως άμεση απειλή στην εθνική της ασφάλεια, τις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγουν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, την περίοδο αυτή.
 
Η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί στρατιωτικά οχήματα-φορείς, κινεζικής προέλευσης σε συστήματα αυτοκινούμενου πυροβολικού που παρουσίασε πριν από πέντε ημέρες, σύμφωνα με φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του, το Ρόιτερς.

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει έκρυθμη το τελευταίο διάστημα με την Πιονγιανγκ να μην δείχνει διαθετειμένη να κάνει πίσω μετά και τις πρόσφατες κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τον ΟΗΕ και τη Νότια Κορέα για τη χρήση βόμβας υδρογόνου τον περασμένο Ιανουάριο.

Χθες μάλιστα ο ηγέτης της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είπε ότι η χώρα του έχει κατασκευάσει πυρηνικές κεφαλές σε σμίκρυνση οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν σε βαλλιστικούς πυραύλους, και διέταξε βελτιώσεις στη δύναμη και την ακρίβεια του οπλοστασίου της. 


σχετικα αρθρα