Έντονες αποδοκιμασίες επεφύλαξαν σήμερα φοιτητές, μέλη της οργάνωσης των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών στον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, στην διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα στη Βιέννη.

Κρατώντας πλακάτ και σφυρίζοντας εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους για την πολιτική του στην προσφυγική κρίση και την επικρινόμενη στροφή του τις τελευταίες εβδομάδες με την υιοθέτηση της σκληρής στάσης στο θέμα αυτό, του κυβερνητικού εταίρου του, του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

«Βέρνερ, βγες έξω από τη δεξιά γωνία» ή «Σφύριγμα τέλους του αγώνα για τον Φάιμαν», ήταν κάποια από τα συνθήματα στα πλακάτ και στις διαμαρτυρίες των Σοσιαλδημοκρατών φοιτητών που παρενέβαιναν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος υπεραμυνόμενος των μέτρων που αποφασίστηκαν πρόσφατα από την κυβέρνησή του, τόνισε πως η Αυστρία δεν είναι σε θέση να δεχθεί εκατομμύρια πρόσφυγες, «αλλά ούτε διακόσιες-τριακόσιες ή τετρακόσιες- χιλιάδες».

«Είναι καιρός να αλλάξουμε τον αρχηγό του κόμματος, καθώς η πολιτική του Βέρνερ Φάιμαν δεν έχει πλέον καμία σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία», δήλωσε αργότερα η πρόεδρος της Ένωσης Σοσιαλδημοκρατών Φοιτητών Αυστρίας, Ραφαέλα Τσέρνιτς, καταγγέλλοντας πως η συζήτηση για την πολιτική ασύλου από το καλοκαίρι και μετά, έχει κατρακυλήσει πάρα πολύ προς τα δεξιά.

«Γίνεται λόγος για ανώτατα όρια, για ημερήσια όρια και για τιμές αναφοράς, σαν να μιλάει κανείς για αντικείμενα που ζητούν την εισαγωγή τους, όμως στον ανθρωπισμό δεν υπάρχει κανένα ανώτατο όριο και καμία τιμή αναφοράς», επισήμανε χαρακτηριστικά η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Φοιτητών Αυστρίας.

Αντίθετα, όπως είπε, απαιτούνται μακροπρόθεσμες στρατηγικές που θα προσφέρουν εδώ ένα μέλλον στους ανθρώπους, διότι ένα είναι σίγουρο, πως πόλεμοι θα υπάρχουν ενόσω κάποιοι αποκομίζουν κέρδη από αυτούς.