Ελλιπή έλεγχο των συνόρων από την τουρκική πλευρά στο τριεθνέs του Έβρου κατήγγειλαν βούλγαροι συνοριακοί σε εκπομπή καναλιού τηs κρατικήs βουλγαρικήs τηλεόρασηs.

Σε επιτόπιο ρεπορτάζ για το προσφυγικό στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, με τίτλο «χωριά με 100 ψυχέs πληθυσμό υποδέχονται χιλιάδεs μετανάστεs», σημειώθηκε μεταξύ άλλων ότι  πολλέs από τιs θερμικέs κάμερες του συστήματος προστασίαs των συνόρων δεν λειτουργούν λόγω ...ακριβού ρεύματοs το οποίο δεν μπορεί να ...πληρώσει η συνοριακή αστυνομία!

Ηλικιωμένοι κάτοικοι τηs περιοχήs που μίλησαν στην εκπομπή, και ήταν παλιοί συνοριακοί φρουροί, ανέφεραν ότι είναι καθημερινή η ροή μεταναστών και προσφύγων και μάλιστα συνεχώs αυξανόμενη.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι οι πρόσφυγεs οι οποίοι στέλνονται μέσα από συγκεκριμένα κανάλια από τα πρώτα σπίτια του χωριού Σλαντούν μέχρι το χωριό Ματοτσίνα αυτό που τουs ζητάνε είναι ψωμί, νερό και ταξί για την Σόφια. Αυτοί τουs ταΐζουν και την ίδια ώρα ειδοποιούν την συνοριακή αστυνομία με την οποία είναι σε συνεχή επικοινωνία. Επίσηs παρατήρησαν ότι ενώ η Βουλγαρία προσέχει τα σύνορά τηs δεν κάνουν το ίδιο οι Τούρκοι.

Oι βούλγαροι συνοριακοί εκτιμούν εξάλλου ότι οι διακινητέs θα ψάχνουν πάντα νέεs διόδουs παίζονταs το παιχνίδι τηs γάταs με το ποντίκι με την αστυνομία ενώ οι δημοσιογράφοι συμπλήρωσαν ότι τα μέτρα ασφαλείας στο τριεθνέs του Έβρου θα χρησιμοποιηθούν και στα σύνορα τηs Βουλγαρίας με την Ελλάδα δίπλα από τα Σκόπια.