Τα χωριά τηs επαρχίαs του Πάζαρντζικ χρησιμοποιούνται από τουs βούλγαρουs δουλέμπορουs ωs σημεία εξαπάτησηs απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού Nova Televizia.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο αυτοκινητόδρομοs Τράκια (Θράκη) χρησιμοποιείται για την μεταφορά ανθρώπων στο εσωτερικό τηs Βουλγαρίαs. Στα χωριά του Πάζαρτντζικ και αρκετά πριν φτάσουν στην Σόφια οι δουλέμποροι αφήνουν τουs πρόσφυγεs και μετανάστεs σε σημεία που μοιάζουν με συνοριακή γραμμή λεγοντάs τουs ότι από την άλλη πλευρά είναι η ...Σερβία δήλωσε στο κανάλι ο Μιροσλάβ Στογιάνοφ από την αστυνομία του Πάζαρτνζικ.

Φτάνονταs στο πρώτο χωριό μετά τα ...σύνορα οι πρόσφυγεs ανακαλύπτουν την απάτη. Για αυτό ακριβώs τον λόγο σε αυτά τα χωριά μπορεί κάποιοs να δει ομάδεs προσφύγων ενώ οι κάτοικοι του χωριού Καλουγκέροβο ζουν μέσα στον φόβο μιαs και σε ένα μόνο βράδυ είδαν 130 μετανάστεs από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Λόγω του κλεισίματοs των συνόρων σε Ελλάδα και σκόπια η βουλγαρική αστυνόμία αναμένει μεγάλη άύξηση των προσφυγικών ροών ενώ μέχρι τ'ωρα  έχουν συλληφθεί 4 δουλέμποροι με μια ταρίφα για την μεταφορά να κυμαίνεται από 500 έωs 1000 ευρώ το άτομο κατέληξε το ρεπορτάζ του βουλγαρικού καναλιού.