current views are: 7

14 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση16:15

Αυτή είναι η γυναίκα που σκόρπισε τον θάνατο στην Άγκυρα – Το PKK «δείχνει» ο Νταβούτογλου (φωτό)

Τα στοιχεία ταυτότητας της «μαύρης χήρας» που σκόρπισε την Κυριακή τον θάνατο με τη σφοδρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Άγκυρα δόθηκαν στη δημοσιότητα. 

Δημοσίευση 16:15’

Τα στοιχεία ταυτότητας της «μαύρης χήρας» που σκόρπισε την Κυριακή τον θάνατο με τη σφοδρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Άγκυρα δόθηκαν στη δημοσιότητα. 

Τα στοιχεία ταυτότητας της «μαύρης χήρας» που σκόρπισε την Κυριακή τον θάνατο με τη σφοδρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Άγκυρα δόθηκαν στη δημοσιότητα. Από τη φονική έκρηξη έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 37 άνθρωποι και 125 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 15 είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 10 συλλήψεις.

Πρόκειται για τη Σεχέρ Τσαγλά Ντεμίρ, 24 χρονών, η οποία σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ σπούδαζε Τουριστικές Επιχειρήσεις στο πανεπιστήμιο του Balikesir και καταγόταν από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας.

Η Σεχέρ, μαζί με τις τέσσερις συμφοιτήτριες της, τις αδερφές Χαμιντέ, Καντέρ και Σουρεγιά Σακλί, καθώς και την Γεσίμ Ακιουρέκ, είχαν περάσει από δίκη -που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί- κατηγορούμενη για τη συμμετοχή της στο PKK και για προπαγάνδα για εγκληματικές ενέργειες.

Σύμφωνα με το News. az, η βομβίστρια έφτασε στην Άγκυρα πριν από πέντε ημέρες μαζί με έναν άνδρα. 

«Πιστεύουμε ότι ένας από τους δράστες είναι μια γυναίκα που είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ», δήλωσε αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.  

Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι ασφαλή στοιχεία που προέρχονται από την έρευνα δείχνουν ότι μαχητές του PKK βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Την ίδια ώρα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι ο δεύτερος φερόμενος βομβιστής ήταν Τούρκος υπήκοος και επίσης συνδεόταν με μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Συνολικά, έχουν γίνει 11 συλλήψεις και πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, ενώ έχουν αναγνωρισθεί 35 από τους 37 νεκρούς της επίθεσης, πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.


σχετικα αρθρα