Σάλος ξέσπασε στις ΗΠΑ από βίντεο που κυκλοφόρησε στο youtube και δείχνει έναν υπάλληλο της εταιρείας Kellogg να ουρεί σε ιμάντα μεταφορά των δημητριακών στο εργοστάσιο.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τη γνησιότητα του βίντεο το οποίο όπως αναφέρει πρέπει να γυρίστηκε το 2014 στις εγκαταστάσεις στο Μέμφις του Τενεσί. 

Στην ίδια ανακοίνωση η kellogg εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή της για την απαράδεκτη αυτή πράξη του εργαζομένου της και ανακοίνωσε ότι άρχισε έρευνα των αρχών για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος παραμένει άγνωστος.

"Είμαστε εξοργισμένοι απ' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Είμαστε συγκλονισμένοι και πολύ απαγοητευμένοι. Αμέσως μόλις μάθαμε γι' αυτό, ενημερώσαμε τις αρχές", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Kellogg, Κρις Τσαρλς, σημειώνοντας ότι η ημερομηνία λήξης όλων των προϊόντων που πέρασαν από τον συγκεκριμένο ιμάντα, έχει παρέλθει.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει ότι τα προϊόντα που επηρεάστηκαν από την παραβίαση των κανόνων υγιεινής του εργοστασίου είναι τα Rice Krispies Treats, τα δημητριακά Rice Krispies Treats και άλλα προϊόντα της εταιρείας που περιέχουν κόκκους ρυζιού.