Με επίθεση στη Συρία απειλούν το επόμενο 48ωρο οι τζιχαντιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Μέτωπο Αλ-Νόσρα, που συνιστά το συριακό σκέλος της Αλ Κάιντα
 
Η προειδοποίηση αυτή έρχεται ένα 24ωρο μετά την δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι αποσύρει τα στρατεύματα της χώρας από τη Συρία.

"Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία υπέστη ήττα και μέσα στο επόμενο 48ωρο το Μέτωπο αλ-Νόσρα θα εξαπολύσει επίθεση στη Συρία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέσω του Skype διοικητής της οργάνωσης.

Οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία, που άρχισαν στις 30 Σεπτεμβρίου, συνέβαλαν σημαντικά στην ανακατάληψη από τις κυβερνητικές δυνάμεις πολλών εδαφών στη δυτική επαρχία Λαττάκεια και μεγάλου μέρους της βόρειας επαρχίας του Χαλεπίου, τα οποία είχαν καταλάβει η Αλ Κάιντα και συμμαχικές της ισλαμιστικές οργανώσεις.

"Δεν δεσμευόμαστε" από την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ στις 27 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Ρωσίας και των ΗΠΑ, υπενθύμισε ο διοικητής που ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Οι Ρώσοι αποσύρονται γιατί στηρίζουν το καθεστώς αλλά αυτό αποδείχθηκε ανίκανο να κρατήσει τα κατακτημένα εδάφη".

"Χωρίς τις ρωσικές επιδρομές, σήμερα θα ήμασταν μέσα στην πόλη της Λαττάκειας", πρόσθεσε.

Η επαρχία της Λαττάκειας, που κατοικείται κυρίως από Αλαουίτες, είναι η γενέτειρα της οικογένειας Ασαντ.

Σύμφωνα με τον εν λόγω διοικητή της τζιχαντιστικής οργάνωσης, "οι Ρώσοι δεν θα κάνουν περισσότερες θυσίες για το καθεστώς αυτό που έχει σχεδόν καταρρεύσει".