Μια γυναίκα μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) πραγματοποίησε την Κυριακή την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η γυναίκα αυτή, τουρκικής υπηκοότητας, είχε γεννηθεί το 1992, είχε ενταχθεί στο PKK το 2013 και είχε εκπαιδευτεί αργότερα από την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG, προστίθεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

«Τεκμηριώθηκε επισήμως ότι πρόκειται για την Σεχέρ Τσαγκλά Ντεμίρ, γεννηθείσα το 1992 (...) και εκπαιδευθείσα στη Συρία από την τρομοκρατική οργάνωση YPG», τις Μονάδες Προστασίας του Λαού που αποτελούν το ένοπλο σκέλος του κύριου κουρδικού πολιτικού σχηματισμού της Συρίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το όνομα και η φωτογραφία της 24χρονης είχε ήδη διαρρεύσει από χθες, μέσω ανώνυμων δηλώσεων τούρκου αξιωματούχου.

Παράλληλα στην επίθεση φέρεται να εμπλέκεται και δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας, ο οποίος ήταν Τούρκος υπήκοος και επίσης συνδεόταν με μαχητές του PKK.

Στο μεταξύ τραγικός είναι ο απολογισμός από την χθεσινή αεροπορική επιδρομή της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ, σε αντίποινα για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, που αποδίδεται στο PKK, καθώς, κόστισε τη ζωή σε 45 μαχητές του PKK.