Στο πλευρό των σύρων προσφύγων στον Λίβανο βρέθηκε σήμερα η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, με την ιδιότητά της ως πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και τη χώρα μας.

«Θέλω να ευχαριστήσω το λιβανέζικο λαό για τη βοήθεια σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο Σύρους» δήλωσε η Τζολί μετά την επίσκεψή της στον καταυλισμό σύρων προσφύγων στην περιοχή Bekaa, σύμφωνα με δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία.

Όπως σημείωσε δεν είναι εύκολο για μια χώρα να δεχθεί αριθμό προσφύγων που ισοδυναμεί με το ένα τέταρτο του πληθυσμού της.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στις πραγματικές ρίζες του προβλήματος και αυτό απαιτεί σίγουρα κουράγιο και αποαφασιστικότητα», είπε ακόμη.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία ο Λίβανος φιλοξενεί περισσότερους από 1,1 εκατ. Σύρους οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα τους μετά την έναρξη της Αραβικής Άνοιξης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, τον Μάρτιο του 2011.

Η διάσημη ηθοποιός, η οποία αναμενόταν απόψε το βράδυ στη Μυτιλήνη, σύμφωνα με νέες πληροφορίες θα φτάσει στο νησί αύριο το πρωί στις 9 π.μ. και θα επισκεφθεί καταυλισμούς προσφύγων στη Μόρια αλλά και τον Καρά Τεπέ.