current views are: 3

15 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση17:55

Βρυξέλλες: Ανθρωποκυνηγητό για τρομοκράτες με έναν νεκρό – Τραυματίες αστυνομικοί (Βίντεο και φωτό)

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση που συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, με τις βελγικές αρχές -και με τη συνδρομή γάλλικών δυνάμεων- να έχουν σκοτώσει έναν ύποπτο έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Δημοσίευση 17:55’

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση που συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, με τις βελγικές αρχές -και με τη συνδρομή γάλλικών δυνάμεων- να έχουν σκοτώσει έναν ύποπτο έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση που συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, με τις βελγικές αρχές -και με τη συνδρομή γάλλικών δυνάμεων- να έχουν σκοτώσει έναν ύποπτο έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Όπως μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ, τέσσερις αστυνομικοί τα τραυματίστηκαν κατά την ένοπλη συμπλοκή, εκ των οποίων ο ένας δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Δύο εκ των τραυματιών πήραν εξιτήριο.

Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν από τη στέγη του κτιρίου στην περιοχή Φορέ, και οι βελγικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Σύμφωνα με Βέλγο εισαγγελέα, ένας ύποπτος σκοτώθηκε, ενώ δύο ακόμη διαφεύγουν της σύλληψης.

Ο δήμαρχος της κοινότητας επιβεβαίωσε στη Le Soir το περιστατικό, λέγοντας ότι ένας ή περισσότεροι άνθρωποι είχαν ταμπουρωθεί νωρίτερα σε ένα διαμέρισμα και ότι δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι επιπλέον κατάφεραν να διαφύγουν.

«Στο πλαίσιο μιας εφόδου, μία ομάδα που αποτελείτο από Βέλγους και Γάλλους αστυνομικούς επενέβη και δέχθηκε πυροβολισμούς, προφανώς από βαριά όπλα, ωστόσο θα είμαι πολύ προσεκτικός (στο να περιγράψω τις ακριβείς) συνθήκες» εξήγησε ο από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ από το Αμπιτζάν, που επισκέπτεται.

Ανθρωποκυνηγητό σε εξέλιξη

Η αστυνομία έχει μπλοκάρει δρόμους στο προάστιο που σημειώθηκε το περιστατικό και μία μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με το Reuters, το οποίο μεταδίδει πως ακούγονται σποραδικά πυρά. Βελγικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η έφοδος της βελγικής αστυνομίας σημειώθηκε κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Vorst-Zuid που βρίσκεται νοτιοδυτικά του κέντρου των Βρυξελλών.

Η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ όπως αναφέρει το δίκτυο RTL, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, «υπάρχουν περίπου είκοσι οχήματα της αστυνομίας. Θωρακισμένα οχήματα έχουν φτάσει στο σημείο, όλοι οι αστυνομικοί φέρουν όπλα».

Λίγη ώρα αργότερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε πως στην περιοχή πραγματοποιείται κοινή επιχείρηση των γαλλικών και των βελγικών αρχών στο πλαίσιο έρευνας που συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Επικαλούμενος γαλλική δικαστική πηγή, δημοσιογράφος του France Info,  ανέφερε πως η επιχείρηση δεν έχει ως στόχο τον αρχιτρομοκράτη Σαλάχ Αμπντελσλάμ, ο οποίος φέρεται να βοήθησε στον εξοπλισμό των ενόπλων που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου του 2015.

Η γειτονιά Φορέ, είναι κοντά στο προάστιο Μόλεμπεκ, όπου κατοικούσαν πολλοί από τους δράστες της επίθεσης όπου σκοτώθηκαν 130 άτομα. Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχει απογειωθεί και ελικόπτερο της αστυνομίας του Βελγίου.

Την ίδια ώρα, έχει δοθεί εντολή για ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στα κυβερνητικά κτίρια των Βρυξελλών υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στο μεταξύ, σχολεία και νηπιαγωγεία στην περιοχή έχουν κλείσει και προστατεύονται από την αστυνομία, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.


σχετικα αρθρα