Σε ανοιχτή κριτική εναντίον της Ελλάδας προχώρησε μιλώντας σε εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού bTV το ηγετικό στέλεχος του εθνικιστικού κόμματος «Πατριωτικό Μέτωπο για την προστασία της Βουλγαρίας» Βαλέρι Σιμεόνοφ.

Στην αρχή των δηλώσεών του χαρακτήρισε το κλείσιμο του «βαλκανικού διαδρόμου» ως προσωπική νίκη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν συμφωνώντας με την γνώμη του Όρμπαν ότι η Ελλάδα λειτουργεί ως μία μεγάλη μεταφορική εταιρεία και κριτικάροντας την για αυτό.

Στην συνέχεια ο ηγέτης του «Πατριωτικού Μετώπου για την προστασία της Βουλγαρίας» προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Еλλάδας αναρωτηθείς τι κάνουν στην Ειδομένη οι μετανάστες. Εκεί δεν έχει συνοριακό σταθμό. Οι Έλληνες τους φορτώνουν σε φεριμπότ για τα οποία οι μετανάστες πληρώνουν, τους πηγαίνουν στην Θεσσαλονίκη και από εκεί οι Έλληνες τους φορτώνουν σε τραίνα κ τους στέλνουν στην Ειδομένη. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν χρήματα και το ελληνικό κράτος τους μαζεύει τα χρήματα εδώ και 2 χρόνια και τους μεταφέρει συνέχισε ο Σιμεόνοφ.

Τελειώνοντας την ... ανάλυσή του ο Σιμεόνοφ... τεκμηρίωσε γιατί η Βουλγαρία δεν κινδυνεύει από αυτή την κατάσταση.

Η Ελλάδα σύμφωνα με τον βούλγαρο πολιτικό είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, σε απόμόνωση. Αυτοί που τους μειώνουν τις συντάξεις τώρα τους κλείνουν τα σύνορα, τους αφήνουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και οι έλληνες σιώπησαν. «Γιατί;», αναρωτήθηκε ο Σιμεόνοφ. «Γιατί κατάλαβαν -σ.σ οι Έλληνες-ότι οποιαδήποτε αντίδραση  θα τους φέρει σε ακόμη πιο άσχημη κατάσταση. Η ...μόνη χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει καλές εμπορικές σχέσεις είναι η ...Βουλγαρία» κατέληξε ο βούλγαρος πολιτικός.

Το Πατριωτικό μέτωπο για την προστασία της Βουλγαρίας στις βουλευτικές εκλογές του 2014 πήρε 7,3% και 19 έδρες στην βουλγαρική βουλή.