Συνεχίζεται η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο  πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ σε συνέντευξη Τύπου λίγες ώρες μετά από την έφοδο της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα της πρωτεύουσας.

Ο Μισέλ δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την επιχείρηση, η οποία άρχισε περί τις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας), ενώ δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε, την πληροφορία που μετέδωσαν βελγικά ΜΜΕ περί του ότι ένας ύποπτος σκοτώθηκε και δύο διαφεύγουν τη σύλληψη.

Συναρμόδιοι υπουργοί του Βελγίου είπαν στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι τα δύο από τα τέσσερα στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχαν διακομιστεί, ενώ επισήμαναν πως η έφοδος στις Βρυξέλλες, η οποία συνδέεται με τις έρευνες για τις επιθέσεις που διέπραξαν ισλαμιστές την 13η Νοεμβρίου στο Παρίσι, δεν αναμενόταν να οδηγήσουν σε σημαντικές αποκαλύψεις. Η παρουσία γαλλικών δυνάμεων στον τόπο όπου έγινε η έφοδος ήταν συμπτωματική, υποστήριξε ο ένας από τους υπουργούς.

Ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Κουν Χέενς επιβεβαίωσε πως τραυματίστηκε μια Γαλλίδα αστυνομικίνα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία των Βρυξελλών, εναντίον των αστυνομικών άνοιξε πυρ ένας ύποπτος οπλισμένος με ένα «πολεμικό όπλο», ένα τουφέκι εφόδου «τύπου Καλάσνικοφ».