Χίλαρι - Τραμπ είναι το δίδυμο που έβγαλαν και οι προκριματικές εκλογές στη Φλόριντα, με τον Τραμπ να οδηγει σε παραίτηση τον συνυποψήφιό του Μάρκο Ρούμπιο. 

Με αυτήν τη νίκη ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ έδωσε τη χαριστική βολή στην υποψηφιότητα του αντιπάλου του Μάρκο Ρούμπιο και πλησιάζοντας την εξασφάλιση του χρίσματος, καθώς πέντε πολιτείες εμφανίστηκαν να ψηφίζουν για τον Τραμπ.

Ο Τραμπ σύμφωνα με τα φαινόμενα θα κερδίσει το Οχάιο, το Μιζούρι, τη Βόρεια Καρολίνα και το Ιλινόι, και θα αποτελέσει εμπόδιο για όσους από το κατεστημένο των Ρεπουμπλικανών φοβούνται ότι η ταραχώδης καμπάνια του με την εξασφάλιση του χρίσματος θα οδηγήσει το κόμμα στην ήττα τον Νοέμβριο.

Από την πλευρά του Δημοκρατικού Κόμματος, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κέρδισε την Φλόριντα από τον Μπέρνι Σέντερς τον βουλευτή από το Βερμόντ.

Μετά το αποτέλεσμα της Φλόριντα, ο βουλευτής της ίδιας πολιτείας Μαρκ Ρούμπιο αποσύρθηκε από τον εκλογικό αγώνα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αφήνοντας τον κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ και τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, επίσης υποψήφιους για το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα, να αντιμετωπίσουν τον Τραμπ.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με ην εκτίμηση του τηλεοπτικού δικτύου Fox η Χίλαρι Κλίντον εκτιμάται ότι θα είναι νικήτρια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών στο Ιλινόι ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον εκτιμάται ότι θα είναι οι νικητές των προκλιματικών εκλογικών κύκλων για τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς στο Μιζούρι, σύμφωνα με την εκτίμηση του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC.

Τραμπ: Δεν έχω συγκροτήσει ομάδα συμβούλων εξωτερικής πολιτικής ακόμα

Ο Ντόναλντ Τραμπ,  δήλωσε χθες ότι δεν έχει συγκροτήσει ομάδα εξωτερικής πολιτικής ακόμα, ενώ τρεις πρώην αξιωματικοί του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών που έχουν εκδηλώσει την υποστήριξή τους δεν είναι γνωστοί είτε στο Κόμμα των Ρεπουμπλικανών είτε στην γενικότερη κοινότητα εξωτερικής πολιτικής γενικότερα.

Ο δισεκατομμυριούχος νεοϋορκέζος, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα αποκάλυπτε τους συμβούλους του για θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας τον περασμένο μήνα, είπε στο κανάλι MSNBC ότι είχε συναντήσεις με κόσμο αλλά δεν είχε κατασταλάξει σε συγκεκριμένα άτομα. Όταν ερωτήθηκε αν έχει ομάδα συμβούλων, είπε χθες, "Ναι, υπάρχει ομάδα. Μάλλον, δεν υπάρχει ομάδα. Θα φτιάξω την ομάδα την κατάλληλη ώρα. Έχω συναντηθεί με πολύ περισσότερα των τριών ατόμων".

Στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής, η εστίασή του είναι στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, στην υπόσχεσή του να αλλάξει διεθνείς εμπορικές συμφωνίες και στην δέσμευσή του να υψώσει τείχη στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση.

Την περασμένη εβδομάδα, όταν ερωτήθηκε ποιον εμπιστεύεται για εθνική ασφάλεια, ο Τραμπ είχε καλά λόγια για τρεις με απόψεις που διαφέρουν μεταξύ τους - τον πρώην διπλωμάτη Ρίτσαρντ Χάας και τους απόστρατους αξιωματικούς του στρατού, τον στρατηγό Τζακ Κιν και τον συνταγματάρχη Τζακ Τζέικομπς.