Σε τέσσερις συλλήψεις για τρομοκρατία προχώρησε η γαλλική αστυνομία σήμερα, με την κατηγορία ότι σχεδιαζόταν επίθεση στο κέντρο του Παρισιού.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TF1, τρεις άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Παρίσι και στο Σεν-Ντενί, βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν συγκεντρώσει στοιχεία και καταρτίσει φακέλους για τα συγκεκριμένα άτομα και τις διασυνδέσεις τους με δίκτυα ισλαμιστών, προστίθεται στον ιστότοπο του TF1.

Η αστυνομία κατέσχεσε επίσης φυσίγγιο το οποίο δεν είχε χρησιμοποιηθεί, από αυτόματο πυροβόλο όπλο και εξοπλισμό υπολογιστών, επισήμανε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ερωτηθείς σχετικά, μετά την ανακοίνωση των αρχών για τις συλλήψεις, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε από την πλευρά του τους πολίτες να επιδεικνύουν «τη μεγαλύτερη επαγρύπνηση».

«Το επίπεδο απειλής παραμένει πολύ αυξημένο» υπογράμμισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους, αναφερόμενος στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση που συνδεόταν με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι και πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.