Μια ειδοποίηση για βόμβα αναστάτωσε τους υπαλλήλους της γερμανικής πρεσβείας στην Κωνσταντινούπολη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, υπήρχε προειδοποίηση για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο. 

Η τουρκική αστυνομία διέταξε αμέσως την εκκένωσή του και η έρευνα της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Για τον ίδιο λόγο έκλεισε ένα γερμανικό σχολείο στην πόλη καθώς και το γενικό προξενείο.

Την Τρίτη, η Γερμανία είχε καλέσει τους πολίτες της στην Άγκυρα να προσέχουν έπειτα από πληροφορίες για "επικείμενη επίθεση". Αυτός είναι ο λόγος για τη λήψη του έκτακτου μέτρου στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Γερμανίας και στη γερμανική σχολή στην Τουρκία.

Η επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πολυσύχναστη πλατεία Κιζιλάι, στο κέντρο της Άγκυρας, την Κυριακή, στην οποία 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν, διαπράχθηκε από τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (ΤΑΚ), μια ριζοσπαστική οργάνωση προσκείμενη στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Στις 12 Ιανουαρίου, δώδεκα γερμανοί τουρίστες σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, κοντά στη Αγία Σοφία και στο Μπλε Τζαμί. Η επίθεση αποδόθηκε από την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία είναι σε κατάσταση υψίστου συναγερμού μετά την επίθεση στις 10 Οκτωβρίου που είχε στόχο φιλοκουρδική διαδήλωση μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας. Η επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 103 ανθρώπων και είναι η πλέον αιματηρή που έχει σημειωθεί ποτέ σε τουρκικό έδαφος, αποδόθηκε από την 'Αγκυρα στο ΙΚ.

Στις 13 Φεβρουαρίου, σε άλλη επίθεση αυτοκτονίας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ΤΑΚ, σκοτώθηκαν 29 άνθρωποι, οι περισσότεροι στρατιώτες, στο κέντρο της Άγκυρας.