Κλειστή θα παραμείνει το Σάββατο η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα λόγω «πολύ αξιόπιστης απειλής» για την ασφάλεια, ανέφερε σήμερα αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεν μπορώ να πω για πόσο καιρό θα παραμείνει ο κίνδυνος. Όμως το γεγονός είναι ότι εξαιτίας της σημερινής εκτίμησης για την κατάσταση, αποφασίσαμε να κρατήσουμε την πρεσβεία και τα σχολεία κλειστά μέχρι το σαββατοκύριακο», δήλωσε η εκπρόσωπος στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. 

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε εξάλλου πως η αμερικανική CIA, η τουρκική μυστική υπηρεσία και πηγές στις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας πληροφόρησαν την Τετάρτη τη γερμανική υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών ότι σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί μέχρι την Κυριακή μια επίθεση καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους εναντίον γερμανικών διπλωματικών αποστολών ή σχολείων.

Στο μεταξύ σήμερα στην Τουρκκία τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά επεισόδια με πυρά που σημειώθηκαν στην Άγκυρα. Άνδρας αστυνομικός πυροβόλησε μια γυναίκα αστυνομικό στη συνοικία Ντικμέν, κοντά σε κτίρια του στρατού και της κυβέρνησης, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες. Κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε από την αστυνομία αλλά είπε πως «σίγουρα» δεν ήταν επίθεση στην οποία εμπλέκονταν μαχητές.

Σε ένα ξεχωριστό επεισόδιο, ένας άνδρας σκότωσε τον αδελφό και τη νύφη του προτού αυτοπυροβοληθεί, ανέφερε η Hurriyet.