Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ύποπτος κλειδί για τις επιθέσεις στο Παρίσι, και ένας από τους συνεργούς του μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί από το νοσοκομείο Σεν-Πιέρ των Βρυξελλών όπου νοσηλεύονταν, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο δήμαρχος της βελγικής πρωτεύουσας Ιβάν Μαγιέρ, χωρίς να διευκρινίσει τον προορισμό τους.

Οι δύο άνδρες είχαν τραυματισθεί ελαφρά κατά τη σύλληψή τους χθες, Παρασκευή. Πρόκειται να καταθέσουν σύντομα στην αστυνομία και σ' έναν ανακριτή.

«Οι δύο ύποπτοι τρομοκράτες εγκατέλειψαν το CHUStPierre @VilleBruxelles. Μπράβο και ευχαριστώ σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και στις αστυνομικές δυνάμεις", αναφέρει ο Μαγιέρ σε μήνυμα που καταχώρισε νωρίς το πρωί στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ καταζητούνταν εδώ και τέσσερις μήνες για την ανάμιξή του στις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι και το Σεν-Ντενί που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Νοεμβρίου και στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε χθες ότι περιμένει πως το Βέλγιο θα τον εκδώσει "το συντομότερο δυνατό" στη Γαλλία.